//
you're reading...
De actualitate.., Ratiuni si concepte: logici personale

Cartea Apocalipsei: intre mituri si adevar..

Traim intr-o societate in care lumea este tentata sa cedeze ingnorantei si sa preia ca fiind adevar orice parere sustinuta de majoritate. Religia nu face exceptie de la regula. Cartea Apocalipsei este considerata ori a fi prea incriptata pentru a fi susceptibila de o interpretare sigura, ori este invocata ca si trimitere la o mare tragedie. Putini sunt cei care vor sa priveasca in spatele cortinei si sa inteleaga cu adevarat mesajul transmis in ultima carte a Bibliei.

E preferata mea. De cand ma stiu, am avut o atractie mai puternica vis-a-vis de pasajele de final din Cartea ce nu mi-a lipsit din apropiere. Si cum ar putea fi altfel? Daca lumea ar trece peste prejudecatile de suprafata si ar descoperi ce se afla dincolo de ceea ce pare, cu siguranta perceptia generala s-ar schimba. M-a fascinat mereu combinatia de istorie, mister, promisiuni si actualitate pe care am intalnit-o printre paginile Apocalipsei. De la profetiile implinite pana la cele care urmeaza a se transforma in realitate, totul e invaluit intr-o solemnitate ce te face sa traiesti fiecare capitol. Cel putin, asta e efectul pe care il are asupra mea.. Pare a fi dificil la prima vedere, dar simbolurile prezentate au o insemnatate aparte, iar mesajele partial codificate nu ar trebui sa reprezinte piedici, ci provocari!

E cea mai actuala carte a Bibliei.. Fiind presarata cu profetii, mare parte din ceea ce e scris in ea vizeaza timpurile in care noi ne desfasuram existenta. Nu degeaba in limba engleza titlul este “Revelation”, ea insumeaza o multime de descoperiri care nu mai sunt de foarte mult timp indescifrabile. De la mesajele adresate bisericilor din diferite timpuri pana la pasajele referitoare la revenirea lui Isus, toate capitolele te poarta intr-o succesiune cronologica de evenimente. Unele din ele si-au aflat implinirea, iar altele urmeaza sa capete forma sub ochii nostri. Apocalipsa nu se traduce printr-o catastrofa globala, ci culmineaza cu cea mai mare promisiune oferita crestinismului, in care multi au uitat sa creada: cea de-a doua revenire si viata pe un nou pamant, acolo unde “El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.”

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

February 2016
M T W T F S S
« Nov   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Blog Stats

  • 2,333 hits
Advertisements
%d bloggers like this: