//
you're reading...
De actualitate..

Teorii conspirationiste sau impliniri ale profetiei?!

“Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.” [Matei 24; 6-8]

Ne-am obisnuit sa neglijam Biblia si sa ne vedem de rutina zilnica fara a-i mai acorda atentie. Potrivit multor statistici, majoritatea celor intervievati par sa considere ca invataturile Bibliei nu isi mai gasesc locul in realitatea actuala, iar cuvintele ei si-au pierdut insemnatatea de-a lungul timpului.

Ultimul an a fost presarat cu evenimente tragice localizate in diferite parti ale planetei. De la incendii si cutremure, pana la razboaie si atacuri teroriste, toate au semanat teama si nesiguranta in sufletele a milioane de oameni. Unii cauta vinovatii din punct de vedere legal, iar altii emit teorii cu privire la nenumarate conspiratii concepute pe plan politic. Adevarul, insa, se gaseste la o distanta de o privire in Cuvantul lui Dumnezeu. Textele enuntate mai sus constituie o avertizare veche de mii de ani care isi gaseste corespondentul in zilele noastre. Una dupa alta, profetiile biblice s-au adeverit si s-au transformat in istorie asa cum si cele de pe urma se vor implini sub privirile noastre. Calamitatile si necazurile din zilele din urma sunt precizate in mod expres, Biblia indicand faptul ca fara interventia finala a lui Dumnezeu “nimeni nu ar scapa” (vezi Marcu 13;20).

Ce e de facut? Marcu 13;9 zice: “Luati seama la voi insiva”, iar continuarea in versetele ulterioare a indemnului merge pe aceeasi idee: “luati seama, vegheati si rugati-va” (vers. 33). Nu am fost lasati in intuneric, ci avem la dispozitie lumina gasita in aceste profetii. Asa cum fiecare cuvant de-al lui Dumnezeu si-a gasit implinirea, tot asa si evenimentele prezentate aici vor deveni realitate – Matei 24;24,34-35. Toate aceste avertizari vizeaza un singur lucru: constientizarea faptului ca sfarsitul este aproape, iar revenirea lui Isus este iminenta.

Da, lumea isi urmeaza destinul pe care si l-a croit cu propriile maini. Evenimentele tulburatoare se vor inmulti sub privirile noastre, pana cand Dumnezeu va pune capat pacatului ce a pus stapanire pe pamant. E o vreme de cercetare personala, deoarece traim ultimele clipe in care alegerea sta in mainile noastre.

“Mai tarziu ar putea fi prea tarziu..”

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

November 2015
M T W T F S S
« Oct   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Blog Stats

  • 2,333 hits
Advertisements
%d bloggers like this: