//
you're reading...
Ratiuni si concepte: logici personale

Dezvaluirea emotiilor. Sau cum sa nu mai tii in tine tot.

Ne-am obisnuit aiurea sa spunem tot ce e bine si frumos in vietile noastre, iar atunci cand ceva mai anapoda isi face loc printre noi sa tacem malc, speriati ca nu cumva sa spargem aura de perfectiune care ne-a fost atribuita de cei din jur. S-apai nu suntem singurii, toata lumea e antrenata in acelasi proces de reprimare a tuturor experientelor neplacute sau dureroase.

Din cauza asta, atunci cand ceva nu tocmai fericit se intampla, fiecare se simte a fi unica persoana care a trecut pe acolo, singura fiinta care e condamnata sa indure intregul chin al refacerii, amplificat de povara tacerii care automat invaluie tot. De-am stii numai cati altii se zbat in aceeasi plasa a unei intamplari cu final trist… Dar nu, noi ne adaptam cu supunere intr-o societate care promoveaza numai binele, numai bucatile roz ale unei vieti in realitate mozaic si ne pedepsim atat pe noi insine, cat si pe cei din jur. In loc sa ne ascundem haotic dupa orice pretext, ar trebui sa ne deschidem sufletele, sa aratam cicatricile si sa invatam din asta. Sa intelegem toti ca viata nu se opreste la prima lovitura si ca pana la urma, orice rana se vindeca.. Caci cine nu are nevoie ca intr-un moment de cumpana sa auda “Am fost si eu acolo. Trece. Doare acum, dar va fi bine. Uita-te la mine, acum zambesc.”?

Suntem prinsi in capcana umanului si avem nevoie sa stim ca suntem intelesi, ca nu suntem singurii batuti de soarta si ca exista o luminita la capatul tunelului, pe care desi nu o distingem pe moment, au vazut-o altii care au parcurs acelasi drum. E asa de important sa ne impartasim experientele si cu toate astea, nu o facem. Ne limitam la o simpla simulare a interesului sincer si ne indepartam de oricine incearca sa darame barierele pe care le construim zilnic. E mai simplu sa te ascunzi. O faci tu si o fac si eu, insa ceea ce ar trebui sa ne amintim cu totii e ca

   Ranile ascunse de privirile tuturor sunt cele mai greu de vindecat…

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

July 2015
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 2,387 hits
Advertisements
%d bloggers like this: