//
you're reading...
Libertate

Unii mai egali decat altii…

America, in God you trust?! Asta pare a fi intrebarea care zace pe buzele multora dupa ce legea a trecut de partea comunitatii gay. O natiune ce se vrea a avea baze crestine tocmai a lovit cu toata puterea intr-una dintre cele mai importante institutii lasate de Dumnezeu: familia.. Si asta pare a fi doar primul pas in auto-distrugerea principiilor pe care “pamantul libertatii”, “taramul fagaduintei” le-a promovat de-a lungul anilor.

In numele libertatii si al egalitatii s-a inceput o cruciada impotriva celor care inca mai stau ancorati in farama de moralitate pe care o mai gasim in societatea zilelor noastre. Iar America, sustinatoare infocata a tot ceea ce se proclama a fi o miscare pro-egalitate, s-a aliniat ascultatoare la linia de start a unui drum care duce spre o cadere libera.

S-a invocat discriminarea, faptul ca homosexualii nu beneficiaza de aceleasi drepturi ca toti ceilalti, iar lumea intreaga se pleaca acum inaintea lor, fara a observa ca au inceput sa stirbeasca fara retineri libertatile si drepturile celor care nu se conformeaza unei decizii indoielnice atat din punct de vedere religios, cat si moral. Majoritatea am auzit despre povestea cofetarilor crestini care au refuzat sa faca un tort de nunta pentru un cuplu de lesbiene. Amarnica insulta!!! Statul Oregon le-a incadrat fara ezitare fapta la capitolul discriminare pe motive de orientare sexuala si i-a obligat la plata unor daune in valoare de 135000 $, justificati prin faptul ca celor doua femei le-au fost provocate dureri de cap, sentimente de rusine, furie, frustrare si depresie, asa cum relateaza foxnews. In alte articole intalnim si faptul ca tensiunea ridicata a reclamantelor a contribuit la suma datorata sub forma de daune. Ca si cum asta nu ar fi destul de absurd si revoltator, cofetarilor, sot si sotie, le-a fost interzis sa mai vorbeasca in public despre decizia lor de a se opune miscarii gay. Deci, se pare ca drepturile revendicate de reclamanti au mai multa valoare, mai multa greutate decat libertatea religioasa si cea de exprimare la un loc. Cu alte cuvinte, facem loc unor drepturi ce nici macar nu merita aceasta incadrare, care lovesc in sistemul de valori, in moralitate si in Dumnezeu, iar ca sa facem asta, restrangem si ingradim libertatea de exprimare (pe care acum cateva luni intreaga lume o exacerba in cazul Charlie Hebdo) si anihilam supusi libertatea religioasa.

In partea opusa, cand un crestin a solicitat onorarea unei comenzi din partea a 13 cofetari gay care consta intr-un tort, prajitura sau placinta pentru un eveniment pro casatorie traditionala, nimeni nu a sanctionat refuzul acestora, care a fost si insotit de o serie de injurii. Se sustine deci ca LGBT duce o lupta pentru toleranta si egalitate, insa din partea lor nu se arata niciun dram din aceste concepte care le sunt pe cat se poate de straine.

Evident, nu suntem chiar egali asa cum se vrea… Unii sunt mai egali decat altii!  Asadar, America draga, chiar esti dispusa sa rupi din egalitatea unora pentru a-i multumi pe ceilalti? Si chiar crezi ca seria de compromisuri pe care ai inceput-o se va opri aici?! Poate ca inca mai ramai “casa”, dar nu mai poti fi “acasa” pentru milioanele de adepti ai convingerilor traditionale, naturale si morale. Poate ca inca unii mai traiesc inca vestitul “vis american”, insa ai incetat sa mai fii simbolul libertatii si ti-ai facut-o cu mana ta.

Asa cum scria un om de rand pe o pancarda fluturata in zadar, casatoria ar trebui sa fie consolidata, sprijinita si intarita, nu redefinita (“reinforced, not redefined”)… Exista un lucru pe care ar trebui sa il inteleaga toti, inclusiv LGBT:

“Libertatea nu consta in faptul ca oamenii pot face tot ce doresc, ci in faptul ca ei nu trebuie sa faca ce nu doresc.” 

Advertisements

Discussion

4 thoughts on “Unii mai egali decat altii…

 1. Poate ar fi trebuit sa postezi o sursa sau macar motivul pentru care cele 13 cofetarii, ale caror angajati erau gay, au refuzat sa serveasca acele torturi. De ce niste persoane gay ar incuraja homofobia?! Pe acel tort cuplul heterosexual a dorit inscriptia “Gay marriage is wrong” (Casatoria homosexuala este ceva gresit) !!
  Asigura-te ca in urmatoarele postari aduci argumente mai solide cu exemple specifice si surse!

  Like

  Posted by A. | July 11, 2015, 5:09 pm
  • Si de ce niste persoane ne-gay ar incuraja homosexualitatea printr-un tort destinat unei casatorii pe care nu o vad cu ochii buni? Argumentul meu e acelasi, indiferent ce trebuia scris pe tortul respectiv. Daca tot e libertate si egalitate, e lana la capat. Winston Churchill a spus: “Eu am dreptate. Tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, voi lupta pana la moarte.” Asadar, cei 13 cofetari, in numele libertatii, ar fi trebuit sa onoreze comanda, nu? Uite, avem exemple mai recente: persoane arestate pentru ca au refuzat sa oficieze casatoria unui cuplu gay… De ce e ok sa calci in picioare libertatea unuia pentru a evidentia egalitatea altuia? Repet, libertatea nu inseamna sa poti face tot ceea ce iti doresti, ci sa fii liber sa nu faci ceea ce nu vrei. E o diferenta uriasa. Libertatea tocmai asta presupune: sa ii poti spune cuiva ceea ce nu vrea sa auda. Si noi si cei gay suntem liberi sa avem propriile pareri, insa nu trebuie sa fim obligati la a accepta stilul de viata sau la a aproba opinia lor. In plus, libertatea fiecaruia se termina acolo unde se incalca libertatea altora. Ideea articolului e destul de clara, cred..

   Like

   Posted by typingaddict | September 20, 2015, 2:01 pm
 2. Interesant punct de vedere. Nice article.

  Like

  Posted by Ema | July 27, 2015, 8:42 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

July 2015
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

 • 2,387 hits
Advertisements
%d bloggers like this: