//
you're reading...
Ratiuni si concepte: logici personale

La rascruce de vise..

Timpul trece.. Si odata cu el, si noi, muritorii de rand, suntem prinsi in vartejul fara sfarsit al unei vieti pline de sperante, de nazuinte ascunse sau graite. Ne pierdem deseori printre franturile de vise pe care le pastram la loc de cinste in suflete. E greu sa fii visator! Povara idealurilor apasa greu pe umerii oricarui calator prin timp, iar incercarile ce se perinda pe drumurile noastre sunt din ce in ce mai istovitoare. Citesti in ochii unui visator intregul amalgam format din optimism si teama, din curaj si retinere. Zaresti printre randuri fiecare speranta apusa si fiecare dorinta ce apare la orizont.

Orice vis are un pret: poate o noapte nedormita, poate o lacrima pierduta intr-un moment de rascruce, sau poate pacea celui al carui viata se rezuma odata doar la realitate. Ne ingramadim cu totii la coada ce se formeaza acolo unde platim pretul, iar acolo nu e loc pentru zgarcenie. Suntem mereu gata sa oferim ceea ce e necesar in schimbul posibilitatii de a visa.

Da, e greu sa fii visator.. Dar e frumos, e lucrul ce ne tine pe toti la suprafata apelor involburate ce ne invaluie, firul care ne tine conectati la viata. E limpede ca exista o legatura stransa intre nazuinta si visare.. Caci stim cu totii ca speranta este visul celui treaz. Ne construim zilnic vise sub forma de aripi si luam drumul norilor. Ne ridicam usor deasupra zidurilor reci ce ne inconjoara si descoperim o alta lume, una la care numai asa putem ajunge.. Si totusi, e atat de inutil daca speranta nu trece de stadiul de vis. Treptat, se transforma in amagire si isi pierde puterea de a schimba vieti, de a influenta destine ratacite in timp. 

Nu e usor sa lupti pentru vise. Nu e usor sa razbati dincolo de aparente, dincolo de suprafata dura a propriei vieti pe care vrei sa o modelezi. Insa odata ce faci asta, te detasezi de limitele impuse de tipare si iti oferi sansa la ceea ce ai sperat mereu. Si asta pentru ca                                                                                                        desi relitatea nu este un vis, visele pot fi realitate..                                                                                                      Tine doar de tine!!!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

July 2015
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 2,387 hits
Advertisements
%d bloggers like this: