//
you're reading...
Dragoste, Ratiuni si concepte: logici personale

Incursiune in tainele iubirii..

Ce e iubirea? Cu ce ne antreneaza in cautarea ei si cu ce ne vrajeste inimile? Te poti impotrivi iubirii, sau dragostea e acel ceva care atunci cand te cuprinde iti rapeste posibilitatea de a te razvrati contra curentului?

Dragostea e simpla, si totusi cel mai complicat concept cunoscut. Vine incet, vine cu un bagaj pe care nu il poti inlatura atunci cand decizi ca ai iubit destul; pentru ca in iubirea adevarata, “destul” nu exista. Insa atunci cand vine, atunci cand isi instaleaza mrejele in fiecare colt din inima, nu mai pleaca. Dragostea nu dureaza zile sau ani, ci e pentru totdeauna. Probabil de-asta, mereu mi-am imaginat dragostea ca fiind intruchipata intr-o privire sau intr-o strangere de maini a unor batrani cu suflete tinere. Pentru ca varsta nu te protejeaza de dragoste, dar dragostea te apara de varsta. De asemenea, nu poti iubi putin, sau putin mai mult. Iubesti tot si iubesti pana la capat, cu tot ceea ce-ai fost, ce esti si vei fi.

S-a spus ca “iubirea, ca si ploaia, nu-si alege iarba pe care sa cada”. Interpretabila afirmatie, zic eu! Intr-adevar, nu poti iesi in multime si sa arati cu degetul spre prima persoana ce iti iese in cale, hotarandu-te sa o iubesti. Nu ii poti comanda sufletului tau sa faca loc unui strain, si inca ce loc.. Si totusi, iubirea nu te loveste din senin, asa cum e descrisa uneori. Nu te ia prin surprindere si nu iti suprima alegerea care pana la urma e in mainile tale. Ne-am obisnuit aiurea sa spunem ca visam la a ne intalni marea dragoste, dar e o iluzie. Iubirea nu se gaseste intamplator, ci se invata; consta intr-o alegere zilnica de a-i fi aproape celui de langa tine si de a i te oferi.

Cred ca pasajul citat e mai degraba o ilustrare a primei etape a dragostei. Sa te indragostesti e usor, rapid si uneori si intamplator. Dar ce mare diferenta.. Pare a fi mai degraba o fantoma indepartata a iubirii si nu o poate inlocui in niciun aspect. Te indragostesti de aparente, de ceea ce vezi la o cercetare superficiala, pe cand atunci cand iubesti, o faci nu pentru ca cel de langa tine e perfect, ci in ciuda faptului ca nu este.

Te poti impotrivi multor lucruri, dar nu iubirii. Si asta nu pentru ca iti rapeste orice urma de ratiune sau pentru ca iti ingusteaza optiunile; ci pentru ca in fiecare dimineata, primul gand iti este acolo unde iti este si inima. Nu te zbati pentru a iesi in afara farmecelor sufletului si asta nu pentru ca nu poti, ci pentru ca nu vrei. Atunci cand iubesti cu adevarat, nu poti concepe sa dai inapoi nici macar un pas, deoarece fiecare clipa si fiecare obstacol depasit v-a gasit tinandu-va de mana. Si atunci cand intalnesti pe cineva caruia nu vrei sa ii mai dai drumul, nu eziti..

Concluzia e simpla! Nu poti spune ca ai iubit, dar nu o mai faci. Nu poti afirma ca ai iubit o data mai mult decat alta data. Si apoi, ar fi absurd, ca daca ai fost, intr-adevar, atat de -norocos- incat sa descoperi ceva asa de rar, sa renunti, chiar si cu speranta de a regasi sentimentul pierdut. Evident, pareri sunt multe, insa, asa cum a spus Le Rochefoucauld,

“DRAGOSTEA E CA O STAFIE: TOTI VORBESC DESPRE EA, PUTINI AU VAZUT-O CU ADEVARAT”!!

*cu dedicatie pentru TINE! DV

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

February 2015
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Blog Stats

  • 2,387 hits
Advertisements
%d bloggers like this: