//
you're reading...
Ratiuni si concepte: logici personale

Crampeie de suflet in proces de actualizare..

Imi place sa spun ca suntem formati din trairi, din clipele ce s-au scurs si s-au transformat in amintiri nemuritoare; ca sufletele noastre sunt ca niste cufere cu povesti ce si-au pus amprenta asupra noastra.. Suntem compusi din acele sentimente care ne dau viata, din acele gesturi marunte ce ne fac sa zambim larg. De asemenea, suntem antrenati intr-o continua schimbare, care pana la urma, da sens zilei de maine! Fiecare moment ce isi face loc in drumul lui din prezent spre trecut poate fi valorificat in viitor; poate ramane ca si martor tacut al unei schimbari in mai bine.

Fiecare zi poate modela in noi alte trasaturi nedescoperite anterior, si asta atat de simplu!! Trebuie doar sa deschidem usa provocarilor intampinate, sa ne deschidem sufletele exprientelor noi. Insa, pe masura ce trec anii, desi acumulam din ce in ce mai multa experienta de viata, la un moment ne multumim cu ce am adunat si punem stop cunoasterii. In momentele in care devenim din ce in ce mai liberi, ajungem sa ne incarceram singuri, intr-o monotonie ucigatoare de suflete. Ah, si cat de gri devine totul atunci!! Cand incetezi sa mai descoperi, cand te opresti de la a mai face schimbari in conceptiile tale, atunci, progresul se incheie.

In esenta, nu ne opunem schimbarii, ci ideii de a fi schimbati. Ne e greu sa acceptam “noul”, acel ceva care nu ne ofera certitudini, pe care il privim prin prisma neincrederii! De cele mai multe ori, catalogam schimbarea ca fiind un experiment esuat inainte de a fi incercat! Suntem atat de increzatori in ceea ce stim, in ceea ce am acumulat deja, incat orice apare in plus nu merita atentia noastra. Ne obisnuim sa ne traim zilele, intr-o existenta mult prea limitata…

Si totusi, daca am privi dincolo de marele zid pe care il ridicam in jurul nostru, am vedea o lume noua, sentimente colorate si zambete parca necunoscute! Am invata sa ne detasam de ce ne tine si sa imbratisam provocarile. Am renunta la impresiile de moment si la aparente si am reusi sa atingem un alt nivel al existentei. E adevarat ca niciodata schimbarea nu e usoara, mai ales cand este vorba de probleme ale sufletului. Dar realitatea e ca dupa ce intervine aceasta modificare, gasim cu greu motivele pentru care, initial, respingeam ideea.

Continutul sufletului nu este consemnat undeva, pe un contract ce nu poate fi reziliat. E, pur si simplu, rezultatul hotararilor noastre de zi cu zi reprezentat frumos, si ce e mai important e ca e ilustrat in file de poveste cu final la libera alegere!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

December 2014
M T W T F S S
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blog Stats

  • 2,387 hits
Advertisements
%d bloggers like this: